• October 28, 2020 at 7:47 pm #3282
    Anika DoodlesAnika Doodles
    Participant

    Hi! I’m not sure if this counts as a bug or if I missed something, but when I upload an image sequence, it won’t let me draw on it. I was trying to find free software for animation and I came across your program, and it’s absolutely amazing! I was testing it out and the first thing I did when I opened my canvas was to upload my reference images. It worked perfectly but I can’t draw on these images I uploaded. I can still draw on other layers tho.

    Thank you, Anika ^^

    October 29, 2020 at 7:02 pm #3283
    Niels Krogh MortensenNiels
    Keymaster

    Hi Anika!

    This behaviour is on purpose. The layer that is generated when you import drawings, or any kind of images, is called a “reference layer”. It is not for drawing directly upon. To draw on top, you just add a new layer (press N) and then you can draw all you want.

    Technically the reference- and drawing layers are very different. That is why they must be kept apart.

    Cheers,
    Niels

    November 2, 2020 at 8:39 pm #3290
    c sc s
    Participant

    Hi! I just installed this software, looks promising. I am assuming I’m running on Alpha 3. My problem is that I can’t really seem to use the drawing tool. None of them, no settings help whatsoever. I am running on Windows7, I use a Wacom Cintiq 24pro. But what is odd I can’t draw by using the mouse as a tool either. I tried restarting my computer after installing to see if that fixed the problem, but sadly it didn’t. My setup consists of 3 screens (including the screen tablet).

    I didn’t tinker with the tools/settings before trying, when looking at your tutorial you can draw from the get-go. I tried changing the settings after that. (Brush size, opacity, color modes on the layers, draw on another layer, draw on another frame…)
    No idea what is wrong here. My setup works with photoshop, flash, clip studio paint, paint tool sai, krita, browser programs and other things. Any idea what may be the problem? Thank you

    November 5, 2020 at 10:19 am #3296
    Niels Krogh MortensenNiels
    Keymaster

    Hi CS, that does indeed sound odd. Thanks for letting me know.

    Could I get you to do a screenshot and either post it here or email it to me? I’m hoping I will be able to spot something out of the ordinary.

    My email address is the one you got your activation key from.

    Cheers,
    Niels

    November 26, 2020 at 8:16 pm #3342

    Hello,
    I found a bug! The application starts to freeze kind of, after I try to change the framerate! Cannot safe afterwards.
    I’m on 10.15.7 on a Macbook Pro 16″ late 2019 with an AMD Radeon Pro 5500M 8 GB and 8 core Intel i9 2.4 Ghz

    November 26, 2020 at 8:18 pm #3343

    Found a way around it! It helps to open the project file from within the app! Everything works as usual now!

    November 27, 2020 at 7:41 pm #3348
    Niels Krogh MortensenNiels
    Keymaster

    Hi Karl, thanks very much for reporting this. When I try to recreate it here, I can’t seem to make it happen. Maybe I am missing a step or something? Would it be possible for you to write an even more detailed step by step description on how to get the bug to happen? And do you start with a new scene or with an already existing animation loaded?

    If we could recreate the bug here, we have the best chances to fix it. Your help is much appreciated!

    Cheers,
    Niels

You must be logged in to reply to this topic.